Parlamentarii USR l-au urmărit pe Liviu Dragnea de la ieşirea din sala de şedinţă şi până la lift, cerându-i să abroge ordonanţa pentru modificarea Codului Penal şi să pună România înaintea intereselor sale.

„Abrogaţi ordonanţele şi opriţi-vă să mai minţiţi! Unii v-au comparat cu Ceauşescu, cum vă simţiţi? Fiţi curajos domnule Dragnea, ascultaţi-l pe domnul Chirică de la Iaşi. Îndrăzniţi să credeţi într-o Românie fără Dragnea. Nu aveţi frică de Dumnezeu?”, i-au strigat parlamentarii USR.

Liviu Dragnea i-a ignorat şi s-a adresat jurnaliştilor care i-au spus că astfel de forme de protest pot fi întâlnite şi în Parlamente din alte ţări, întrebându-i: „Aşa poate funcţiona un Parlament?”.

„Liviu Dragnea a continua în această după-amiază campania de miciună şi de dezinformare. (…) Vom continua şi sit-in-ul din sala de plen a Parlamentului până când aceste ordonanţe ruşinoase pentru România vor fi retrase şi vor fi aduse în Parlament pentru o discuţie reală”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, care a dat o declaraţie de presă după ce Liviu Dragnea a intrat în lift.

Întrebat ce va face dacă OUG nu va fi retrasă, Dan Barna a afirmat că USR va continua să protesteze prin toate mijloacele legale pe care legislaţia şi societatea le permite.