Maşina era condusă de un kamikaze, a precizat Ahmed Abdulle Afrax, primarul districtului Wadajir unde s-a produs explozia.

"Am transportat 39 de cadavre şi există multe alte persoane rănite", a declarat pentru Reuters dr. Abdikadir Abdirahman, directorul unui serviciu de ambulanţă. 

Spitalul din oraşul Madina a primit 47 de răniţi, a spus managerul unităţii, dr. Mohamed Yusuf.

Potrivit unui martor, piaţa unde s-a produs atentatul a fost distrusă.

Atacul nu a fost încă revendicat, însă tot mai multe atentate teroriste sunt comise în Somalia de Al-Shabaab, grupare islamistă insurgentă care luptă împotriva guvernului susţinut de ONU. 

Al-Shabaab a reuşit să comită tot mai multe atacuri sângeroase cu bombă, deşi a pierdut cea mai mare parte din teritoriul său, controlat acum de trupele de menţinere a păcii ale Uniunii Africane care sprijină guvernul somalez.

Fostul premier Mohamed Abdullahi Mohamed, care are şi cetăţenie americană, a fost ales la 8 februarie preşedinte al Somaliei în urma unui vot al parlamentarilor, promiţând să lupte cu cele două flageluri majore din ţară: corupţia şi combatanţii islamişti shebab. 

Somalia este răvăşită din 1991 de un război civil. Agenţiile internaţionale de ajutor au atras atenţia că seceta pune în pericol de foamete mari părţi din ţară.