Infanta Cristina va fi obligată să plătescă o amendă de 165.000 de euro, întrucât magistraţii susţin că sora regelui are responsabilitate civilă pentru faptele soţului Inaki Urdangarin.

Soţul Infantei Cristina s-a apărat în instanţă susţinând că familia regală ştia totul despre activităţile organizaţiei sale non-profit, care s-a aflat în centru anchetei de deturnare de fonduri, fraudă şi evaziune fiscală.

Procesul, în care Inaki Urdangarin a fost acuzat de deturnarea de fonduri publice de milioane de euro, prin intermediul ONG-ului său Noos Foundation, a zguduit din temelii monarhia din Spania.

Procurorii au susţinut că Urdangarin s-a folosit de legăturile sale cu familia regală pentru a câştiga licitaţii publice prin intermediul organizaţiei non-guvernamentale Noos Foundation.

Însă, acesta a fixat costuri extrem de ridicate pentru evenimentele organizate prin fundaţie şi a ascuns milioane de euro în conturi bancare din străinătate.

O parte din banii organizaţiei non-guvernamentale au fost transferaţi spre o companie privată, care a plătit vacanţele extravagante ala familiei, precum şi mobilarea casei deţinute de Infanta Cristina şi Urdangarin.