"Alegerile nu sunt trucate, însă am fost ţinta unor atacuri repetate, multiple, din partea hackerilor asupra site-ului nostru, există puternice prezumţii că multe vin dinspre Ucraina", a declarat fostul ministru al economiei al Franţei, fondatorul mişcării "En Marche!" la postul Radio Classique, asigurând că a transmis "dovezi" privind aceste atacuri.

"Subliniez că mai multe site-uri, Sputnik sau Russia Today, unde sunt mulţi jurnalişti francezi a căror orientare politică nu trebuie demonstrată (...), au produs atacuri (...) prin propagarea unii de zvonuri, alţii de afirmaţii destul de defăimătoare care nu fac parte din jurnalismul de bună calitate, ci mai degrabă din cea mai proastă presă de opinie", a adăugat el.

Lunea trecută, secretarul general al "En Marche!", Richard Ferrand, a vorbit despre "sute, chiar mii de atacuri" asupra sistemelor informatice, bazelor de date şi site-ul mişcării, denunţând de asemenea "zvonuri de defăimare", răspândite în opinia sa de Russia Today şi Sputnik News.

"Mişcarea 'En Marche!' a subliniat atât aceste atacuri pe internet, cât şi aceste poziţionări repetate ale mass-media identificate, dar şi oameni politici ale căror legături cu Rusia sunt cunoscute", a mai spus Macron, fără a preciza la ce oameni politici face referire.

Marţi, purtătorul de cuvânt al "En Marche!" a acuzat direct Kremlinul. "Kremlinul şi-a ales candidaţii, Francois Fillon şi Marine Le Pen, dintr-un motiv foarte simplu: ei nu doresc o Europă puternică, ei doresc o Europă slabă şi prin urmare ei îi promovează pe aceşti doi candidaţi în mass-media de stat", a afirmat acest purtător de cuvânt, Benjamin Griveaux.