Conform autorităţilor din Christchurch, peste 1.800 de hectare de pădure şi de vegetaţie au fost distruse în regiunea Port Hills, o zonă cu teren accidentat şi greu accesibilă situată în estul oraşului. Aproximativ o mie de persoane au fost evacuate.

În urma informărilor serviciului de meteorologie potrivit căruia vântul va prezenta intensificări, autorităţile au cerut populaţiei să fie vigilentă şi să se îndepărteze la orice semn de pericol. "Înţelegem că este dificilă părăsirea locuinţelor, dar focul îşi poate schimba direcţia şi se poate deplasa incredibil de rapid", a declarat sergentul Ash Tabb, un membru al poliţiei locale. "Dacă sunteţi îngrijoraţi, nu aşteptaţi până când e prea târziu. Mai bine de prevenit decât de tratat", a mai spus el, potrivit sursei citate.

Evenimentele de o amploare similară reprezintă o raritate în Noua Zeelandă datorită nivelurilor normale de precipitaţii ce împiedică, în general, declanşarea unor astfel de incendii.

Protecţia civilă a confirmat distrugerea a 11 case, adăugând că 200 de pompieri şi 14 elicoptere pentru stingerea incendiilor au fost mobilizaţi pentru a lupta cu flăcările.

Un pompier şi-a pierdut viaţa, marţi, atunci când elicopterul pe care îl pilota s-a prăbuşit în timpul operaţiunii de stingere a flăcărilor.

Condiţiile meteorologice urmează să se îmbunătăţească vineri.