Ford, pilot cu experienţă care pilotează avioane încă din anii 1990, a încercat să aterizeze aeronava sa cu un singur motor, pe aeroportul Wayne Airport din Orange County, California. Controlorii de trafic aerian l-au coordonat pe actor să aterizeze pe pista de aterizare, dar actorul a ajuns din greşeală pe o pistă de rulare unde staţiona un avion al American Airlines cu 116 persoane la bord.

Avionul său a reuşit să evite la limită aeronava de linie.

Zborul American Airlines a decolat în siguranţă câteva minute mai târziu. Ford i-a întrebat pe controlorii de trafic aerian:  "Aceea era aeronava peste care trebuia să zbor?"

Administraţia Federală a Aviaţiei a declarat pentru NBC News că "controlorii de trafic aerian i-au acordat instrucţiuni de aterizare în condiţii de siguranţă lui Ford, dar că acesta le-a citit greşit". 

Administraţia Federală a Aviaţiei investighează incidentul. Ford, în vârstă de 74 de ani, a mai fost implicat într-o serie de incidente aviatice şi accidente evitate la limită de-a lungul anilor.

Actorul este considerat că a salvat mai multe vieţi evitând prăbuşirea avionului său într-o zonă populată în 2015, când a suferit un accident cu avionul său care s-a prăbuşit pe un teren de golf. 

Actorul colecţionează şi avioane de marcă de-a lungul timpului.