Dragnea: Ceea ce a făcut guvernul a facut bine (…). Dacă ordonanţa 13 rămânea în vigoare nu ajungeam la aceste decizii. În acele zile nimeni nu mai asculta argumente raţionale. Încet, încet adevarul va ieşi la iveală şi încet, încet lumea va înţelege că acea ordonanţă nu a avut în spate un demers ocult, nu a avut în spate demersul unui grup sau al unui om, a avut în spate această dorinţă de a acoperi un vid legislativ şi realitatea dovedeşte că am avut dreptate.

Jurnalista: Dacă OUG 13 ar fi fost astăzi în vigoare, Curtea de Apel Alba nu ar mai fi luat acea decizie de înlăturare a consecinţelor penale pentru domnul Dan Daniel?

Dragnea: Mulţi jurişti aşa au spus.

Jurnalista: Fostul preşedinte al CCR spune altceva. Şi anume că domnul Dan Daniel fusese condamnat pentru că făcuse abuz în serviciu prin încălcarea unei hotărâri de guvern, ceea ce este un act normativ cu forţă juridică inferioară legii. Ori CCR a cerut ca abuzul în serviciu să fie legat direct şi explicit de încălcarea unui act cu forţă normativă ? 

Dragnea: Stiţi exact ce cuprinde hotararea CCR?

Jurnalista: Da, mă tem ca da.

Dragnea: Stiţi şi altă decizie a CCR care spune că sunt obligatorii şi prevederile din dispozitiv şi prevederile din expunere?

Jurnalista: Dar, domnule Dragnea, el incălcase o hotarâre de guvern. Aşadar un act cu forţă juridică inferioară legii. Aşadar, cu sau fără ordonanţa de urgenţă 13, domnul Dan Daniel, conform deciziei CCR, oricum ar fi fost exonerat de răspundere penală. Pentru ca asta spune dispozitivul acelei decizii 415.

Dragnea: Haideţi să vedem şi motivarea.

Jurnalista: Aşaa…

Dragnea: Am lungit-o cam mult.