Imaginile video care circulă pe internet arată pasageri dezorientaţi pe platforma din staţia Tsim Sha Tsui, în jurul orei locale 19:15 (13:15 GMT), în timp ce o parte din tren este în flăcări. Un bărbat este întins pe jos, iar pasageri încearcă să stingă flăcările care îi devorează hainele.

Optsprezece persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare gravă, a anunţat poliţia hongkongoneză sâmbătă, precizând că a găsit la faţa locului produse pentru accelerarea focului.

"Potrivit primelor elemente ale anchetei şi declaraţiilor răniţilor, credem că un bărbat a dat foc la combustibili", a explicat şeful-adjunct al pompierilor din Hong Kong, Yau Chi-on. Potrivit acestuia, unele victime au fost grav rănite şi au inhalat fum toxic.

Kwok Pak-chung, un şef al poliţei locale, a declarat că "informaţiile de care se dispune în prezent nu permit să se conchidă asupra unui act terorist sau atac împotriva transporturilor publice". "Am arestat această persoană piromană", care a acţionat "din raţiuni personale", a adăugat el.

O sursă din cadrul poliţiei a precizat pentru publicaţia South China Morning Post că bărbatul de 60 de ani a declarat"Ardeţi până la moarte", înainte de a aprinde un cocktail Molotov.

Potrivit mass-media locale, suspectul este de asemenea grav rănit, însă poliţia nu a confirmat informaţia.

Şeful guvernului hongkongonez, Leung Chun-ying, şi-a exprimat sprijinul pentru victime şi a cerut lansarea unei ample anchete.

Incidentele sunt rare în transporturile din Hong Kong, considerate foarte sigure. În 2004, 14 persoane au fost rănite după ce un bărbat a provocat un incendiu în staţia de metrou Admiralty, la o oră de vârf a dimineţii.