Românii au început să iasă din nou în stradă, a doua noapte la rând, pentru a protesta faţă de controversatele modificări legislative adoptate de Guvernul de la Bucureşti, privind graţierea şi amnistia. De fapt, manifestaţiile nici nu au încetat practic de ieri seara, pentru că sute de oameni au protestat în faţa Guvernului pe parcursul întregii zile.

Între timp, autorităţile au întreprins măsuri sporite de securitate. Peste noapte a fost sudată poarta clădirii Guvernului, au fost aduse mai multe dube ale Jandarmeriei încărcate cu garduri, ca în caz de necesitate perimetrul să fie imediat împrejmuit cu acestea, iar jandarmii au întărit dispozitivul pentru siguranţa clădirii. Totodată, la toate căile de acces ale Guvernului sunt forţe de securitate, jandarmi.
 
Se protestează nu doar la Bucureşti, ci şi la Suceava, Brăila, Târgu Mureş, Iaşi, Craiova, Ploieşti, Galaţi, Constanţa, Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Bacău, Hunedoara, Oradea, dar şi în alte reşedinţe de judeţ.

Mai mult, proteste se anunţă şi în diasporă în această seară şi în zilele următoare - la Londra, Luxemburg, Helsinki, Dublin, Belfast, Viena etc.