Vânturile care suflă cu putere la Santa Ana au răspândit flăcările care s-au extins în zona cuprinsă între autostrada 15 şi drumul naţional 76, astfel încât pompierii au cerut populaţiei să fie vigilentă.

"Sunt aproape 300.000 de persoane care trăiesc în zona cuprinsă între Vista, Oceanside şi Fallbrook şi toate aceste case, în funcţie şi de viteza vânturilor, sunt expuse riscului", a declarat Ron Lane şef-adjunct administrativ al comitatului.

Jerry Brown, guvernatorul Californiei, a declarat starea de urgenţă în urma acestor incendii care ameninţă mii de reşedinţe din zona de nord a San Diego.

Având în vedere actualele condiţii meteo, cu vânturi de peste 110 km/h, autorităţile se aşteaptă să se înregistreze şi alte incendii în zonă.

Două persoane au suferit arsuri şi au fost transportate la spitalele din apropiere, fără să fie anunţate detalii cu privire la starea lor, a anunţat Departamentul Pompierilor care luptă împotriva flăcărilor şi care a cerut sprijinul armatei.

Incendiul din San Diego se alătură altor patru fiecare înregistrate în ultimele zile la nord-est de Los Angeles, care au afectat peste 200 de clădiri şi au determinat închiderea şcolilor şi universităţilor, a numeroase drumuri şi suspendarea serviciului electric.

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) din SUA a extins pentru acest weekend alerta de incendii ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.