Incendiul, izbucnit în comitatul Ventura, aflat la ocean, imediat la nord de Los Angeles, a afectat deja peste 12.500 de hectare de vegetaţie, potrivit pompierilor locali.

"Perspectivele de a ţine sub control (focul) nu sunt bune", a explicat Mark Lorenzen, şeful departamentului de pompieri din Ventura în timpul unei conferinţe de presă desfăşurată noaptea trecută. "Doar mama natură va decide când îl vom putea stinge", a adăugat el.

Potrivit serviciului meteo, incendiul este alimentat de rafale de vânt puternice, de 80 km/oră.

"Incendiul se răspândeşte rapid spre oraşul Ventura (cu o populaţie de 100 000 de locuitori)", a explicat şeful pompierilor.

Focul a privat deja 260.000 de persoane de electricitate, a indicat compania electrică regională, Southern California Edison.

Iniţial se anunţase că o persoană şi-a pierdut viaţa într-un accident produs pe o şosea din Ventura în timp ce încerca să scape din calea flăcărilor, însă şeful departamentului de pompieri din acest comitat, Steve Kaufmann, a precizat marţi, în cadrul unei declaraţii făcute Associated Press, citată de BBC, că în maşina răsturnată nu a fost găsită nicio persoană decedată.

2017 a fost anul în care s-au înregistrat cele mai multe decese în California din cauza incendiilor. Peste 40 de persoane au murit în luna octombrie în incendiile care au devastat o parte din nordul viticol al acestui stat american.