El este "profund îngrijorat" de recrudescenţa violenţelor şi a raidurilor aeriene la Sanaa şi în alte regiuni ale Yemenului în ultimele zile, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia. "Luptele au dus la zeci de morţi şi sute de răniţi, inclusiv civili", a adăugat el.

Aceste confruntări împiedică evacuarea răniţilor de către serviciile de urgenţă şi orice deplasare a populaţiei pentru a cumpăra produse alimentare şi produse de prima necesitate, a subliniat acelaşi purtător de cuvânt al ONU.

"Această nouă recrudescenţă a violenţelor intervine în cel mai rău moment pentru poporul yemenit, care se confruntă deja cu cea mai gravă criză umanitară din lume", a declarat Stéphane Dujarric, adăugând că blocada impusă acestei ţări de către coaliţia araba condusă de Arabia Saudită nu a fost încă ridicată complet, în pofida cererilor ONU.

O alianţa rebelă controlează Sanaa de mai bine de trei ani, luptele dându-se între rebelii şiiţi houthi şi susţinătorii fostului preşedinte yemenit Ali Abdallah Saleh. Violenţele au făcut cel puţin 60 de morţi şi răniţi în cele două tabere de miercuri până astăzi.

Războiul din Yemen a lăsat în urmă peste 8.750 de morţi de la intervenţia Riadului şi a aliaţilor săi în martie 2015 în sprijinul guvernului refugiat în sudul ţării.