Un oficial houthi a confirmat pentru agenţia de presă chineză Xinhua că fostul preşedinte Ali Abdallah Saleh, nepotul său Tareq, alte rude şi secretarul general al partidului lui Saleh au fost ucişi.

''Saleh şi asistentul secretarului general al partidului, Yasser al-Awadhi, au fost ucişi luni dimineaţă în timp ce încercau să scape în districtul Khawlan de la periferiile sud-estice ale oraşului Sanaa, în drumul lor către provincia Marib, controlată de guvernul susţinut de Arabia Saudită'', a declarat oficialul houthi.

Potrivit postului de radio citat, canalul oficial de televiziune al rebelilor houthi, Al-Masirah, va difuza în scurt timp imagini cu trupul lui Saleh, în timp ce pe reţelele de socializare online au apărut deja imagini cu un cadavru ce pare a fi al lui Saleh. Acesta a rupt alianţa cu houthi la sfârşitul săptămânii trecute după confruntările care au avut loc între combatanţi ai ambelor facţiuni.

Potrivit EFE, după atac, rebelii houthi au aruncat în aer casa lui Saleh, aflată în cartierul Al Siasi, din Sanaa. Conform declaraţiilor martorilor, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au pătruns în locuinţă în jurul prânzului şi apoi au amplasat dispozitive explozive în mai multe locuri din casă.

Partidul lui Ali Abdallah Saleh a dezminţit că liderul său a fost ucis şi a afirmat că el conduce în continuare forţele sale în luptele intense din Sanaa care s-au soldat până acum cu cel puţin 125 de morţi şi 238 de răniţi în ultimele şase zile, potrivit Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

Media houthi au relatat că rebelii au avansat şi către satul natal al lui Saleh, din apropiere de Sanaa, unde fostul preşedinte deţinea un palat fortificat.