Bărbatul de 71 de ani l-a lovit pe protestatar, întrucât era nemulţumit că oamenii s-au adunat în piaţă, iar acesta a ripostat şi l-a lovit cu pumnul în faţă.

În urma incidentului, mai multe forţe de ordine au fost mobilizate în faţa Guvernului. Faptul că jandarmii au venit pentru a-l ridica pe protestatar a creat nemulţumiri în rândul celorlalţi manifestanţi, care au început să îi împingă.

Ulterior, forţele de ordine au ridicat mai multe persoane şi le-au dus la o secţie de poliţie. „Violenţa nu va rezolva nemulţumirile, ci va conduce la conflicte inutile”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.
 
Mai mulţi protestatari s-au adunat, sâmbătă dimineaţa, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a încerca să împiedice amenajarea Târgului de Crăciun de către Primăria Municipiului Bucureşti, programat pentru perioada 5-17 decembrie. Oamenii au ajuns de la primele ore ale dimineţii în Piaţa Victoriei, acolo unde mai mulţi angajaţi ai Municipalităţii au început organizarea târgului specific sărbătorilor de iarnă. Mai exact, au fost puse garduri care împrejmuiesc Piaţa Victoriei şi au fost aduse utilaje care vor fi folosite la amplasarea căsuţelor de Crăciun. Protestatarii susţin că scopul acestui eveniment al Primăriei este de a le „ocupa piaţa”, locul în care, începând din ianuarie, îşi manifestă dezaprobarea faţă de măsurile Guvernului.