Trenul 501, care făcea legătura între Seattle şi Portland, a deraiat în jurul orei locale 7:40 (15:40 GMT), chiar înainte de a trece pe un pod de cale ferată peste Interstate 5, la nord de Olympia, capitala statului Washington, scrie Agerpres.

În total, 77 de pasageri şi şapte membri ai echipajului se aflau la bordul trenului, potrivit unui nou anunţ al autorităţilor locale.

Convoiul de 12 vagoane şi două locomotive s-a dezintegrat la impact, mai multe compartimente căzând de o parte şi de cealaltă a podului, în timp ce altele şi-au încheiat cursa lor de-a lungul şinelor.

Cinci vehicule şi două camioane de pe autostradă au fost de asemenea avariate. Potrivit purtătoarei de cuvânt a poliţiei statului Washington într-o conferinţă de presă, Brooke Bova, "în jur de 100 de persoane au fost transportate la spital", unele fiind "foarte grav rănite".

Incidentul s-a produs în localitatea DuPont, la nord de oraşul Olympia. Cauzele deraierii trenului, care asigura legătura între metropolele Seattle (statul Washington) şi Portland (statul Oregon), nu sunt deocamdată cunoscute.