Într-un comunicat de presă transmis marţi, ANOSR spune că se doreşte distrugerea completă a tot ceea ce presupune un stat de drept:

"În fiecare centru universitar, studenţii au fost parte a protestelor împotriva propunerilor de modificare a legilor care afectează justiţia şi vor rămâne în stradă până ce majoritatea parlamentară va renunţa!".

Modificările impuse în Parlament la Legile justiţiei, precum şi cele ce se doresc a fi făcute în cazul Codul Penal, respectiv a Codului de procedură penală, sunt fără precedent şi strigătoare la cer. Se doreşte distrugerea completă a tot ceea ce presupune un stat de drept. Practic, prin inconştienţa şi incompetenţa de care au dat dovadă parlamentarii, România hoţilor şi nelegiuiţilor va deveni România noastră. Iar studenţii nu acceptă o astfel de Românie!

ANOSR a sesizat în multiple rânduri pericolul acestor modificări legislative şi, totodată, a avertizat că studenţii vor protesta în cazul în care acest circ legislativ nu se opreşte, alăturându-se mişcărilor de protest inclusiv din această seară. Parlamentarii care au iniţiat această măsură au depăşit orice limită a bunului simţ, trecând peste faptul că au depăşit mandatul popular. Votul din decembrie 2016 nu justifică maltratarea statului de drept prin aducerea la realitate a unor măsuri atât de contestate de toate vocile din sistem, atât naţional, cât şi venite din afara statului.