Al doilea şofer implicat în tragicul accidentul de la Harkov, reţinut

Al doilea şofer implicat în tragicul accidentul de la Harkov, reţinut
Sursa: jurnal.md Foto: tass.ru 09.11.2017 12:45
Ancheta privind tragicul accident de pe 18 octombrie din Harkov, soldat cu şase moţri, prinde tot mai mult contur. Pe lângă şoferiţa de 20 de ani, arestată preventiv pe seama acestui caz, autorităţile ucrainene spun că o parte din vină o poartă şi celălalt conducător auto implicat în impact.

Procurorii ucraineni susţin că rezultatele unei expertize complexe au arătat că şi celălalt şofer implicat în accident sângeros de la Harkov a încălcat regulile de circulaţie. Autorităţile însă au refuzat însă să spună cine poartă cea mai mare parte din vină, precizând că ambii conducători auto sunt responsabili. Prin urmare, bărbatul a fost reţinut preventiv pentru 60 de zile, fără drept de eliberare pe cauţiune. Şoferul de 49 de ani însă susţine ferm că este nevinovat. El dă asigurări că a trecut intersecţia la culoarea verde a semaforului, atunci când s-a tamponat cu bolidul de lux, la volanul căreia se afla o tânăra de 20 de ani.

Amintim că pe 18 octombrie, fiica unui oligarh ucrainean, a spulberat cu maşina sa de lux un grup de pietoni. Totul, după ce a ignorat semnalul roşu al semaforului şi a tamponat un automobil, apoi a ricoşat pe trotuar, unde a lovit oamenii în plin. Şase dintre ei au murit, iar alţi cinci au fost răniţi. În urma expertizei medico-legale, anchetatorii au stabilit că tânăra consumase droguri. Ea a fost arestată preventiv pentru două luni, iar dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 10 ani de puşcărie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI