Avionul prezidenţial Air Force One a aterizat la orele dimineţii pe baza militară americană Yokota, la circa 40 de kilometri vest de Tokyo.

Însoţit de Melania, soţia sa, preşedintele american a coborât scările sub un soare strălucitor după care a salutat minute îndelungate mulţimea care îl aştepta pe pista aeroportului.

Are vreun mesaj pentru nord-coreeni în ajunul acestui turneu în Asia? "Cred că sunt oameni foarte buni, sunt muncitori, mult mai călduroşi decât ce gândeşte toată lumea", le-a explicat el jurnaliştilor la bordul Air Force One.

"Sper că totul se va aranja pentru toată lumea", a mai spus el, anunţând că urmează să aibă o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin, cu prilejul unui summit regional prevăzut în Vietnam.

"Cred că este prevăzut să mă întâlnesc cu Putin", le-a declarat Donald Trump jurnaliştilor la bordul avionului prezidenţial. "Dorim ajutorul lui Putin în legătură cu Coreea de Nord", a adăugat el.

Preşedintele Statelor Unite îşi va începe vizita în arhipelagul nipon cu o partidă de golf cu premierul japonez, Shinzo Abe.

Cei doi lideri, care au recurs deja la această "diplomaţie a golfului", în februarie, în Florida, vor fi însoţiţi de jucătorul profesionist Hideki Matsuyama.

Partidă are o semnificaţie specială pentru Shinzo Abe. În urmă cu 60 de ani, bunicul său, Nobusuke Kishi, prim-ministru la acea dată, a împărtăşit bucuriile golfului cu un alt preşedinte american, Dwight Eisenhower.