"Am pledat întotdeauna în favoarea unor criterii stricte şi aceste criterii mi se aplică şi mie", a insistat Pilz într-o declaraţie.

Anunţul vine după ce săptămânalul Falter l-a acuzat că are un comportament sexual nepotrivit. O tânără femeie a declarat publicaţiei că în 2013, Peter Pilz, ameţit bine de băutură, ar fi pipăit-o în timpul unui forum care se desfăşura la Alpbach, în vestul ţării. "Mâinile lui umblau peste tot", a declarat femeia, potrivit sursei citate.

Doi dintre participanţii la forum au sfârşit prin a-l îndepărta pe Peter Pilz, a mai spus femeia.

În ceea ce-l priveşte, politicianul austriac a declarat că nu-şi mai aminteşte incidentul, dar că ia "foarte în serios" acuzaţiile.

În schimb, Peter Pilz a respins declaraţiile unei membre a Verzilor, care l-a acuzat săptămâna trecută că a pipăit-o în nenumărate ocazii, pe când Pilz era încă membru al acestei formaţiuni, şi şi-a anunţat intenţia de a o acţiona în judecată pe femeie.

În vârstă de 63 de ani, Peter Pilz este un om politic cu state vechi pe scena politică austriacă. În 1986, a fost unul dintre cofondatorii Verzilor, formaţiune pe care a părăsit-o în această vară pentru a conduce o listă antisistem, "lista lui Pilz", la alegerile anticipate de luna trecută, unde a obţinut patru mandate.