Dosarul în care liderul social-democrat, Liviu Dragnea, contesta măsura sechestrului asupra averii sale a fost înregistrat la instanţa supremă de la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute. Avocata PSD-istului invoca faptul că nicio instituţie nu s-a constituit parte civilă în acest dosar şi, prin urmare, întrucât nimeni nu a solicitat recuperarea vreunui prejudiciu, procurorul nu ar fi avut dreptul să ia măsuri asigurătorii. Totuşi, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins solicitarea.

Amintim că, pe 21 noiembrie curent, procurorii anticorupţie au pus sechestru pe toată averea pe care o deţine preşedintele Partidului Social-Democrat din România. Astfel, se vrea recuperarea prejudiciului de peste 27 de milioane de euro adus statului în dosarul TelDrum, în care Dragnea este urmărit penal. Bunurile sale blocate reprezintă imobile, maşini, terenuri, acţiuni, conturi şi bani daţi cu împrumut.

Toate acestea nu acoperă însă paguba, astfel că procurorii încearcă să identifice şi alte averi ascunse ale politicianului. În dosarul TelDrum, Dragnea este urmărit penal pentru mai multe capete de acuzare, între care constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudarea fondurilor europene. Aceste fapte ar fi fost comise pe când Dragnea se afla la conducerea Consilului Judeţean Teleorman. Alături de el, în dosar sunt cercetate alte opt persoane, foşti şi actuali funcţionari din conducerea TelDrum.