Autorităţile greceşti au recuperat cadavrul unei femei şi căutau alte persoane dispărute după ce ambarcaţiunea în care se aflau, o barcă de lemn, s-a scufundat în apropiere de insula Kalymnos. Cincisprezece supravieţuitori ai naufragiului, între care 10 bărbaţi, patru femei şi un copil, au fost salvaţi. Alte şase până la opt persoane aflate în barcă sunt căutate de echipele de salvare.

Separat, autorităţile au salvat 127 de imigranţi şi refugiaţi ajunşi cu alte două ambarcaţiuni în apropiere de insula Chios, a menţionat un responsabil al pazei de coastă.

Numărul de refugiaţi şi imigranţi sosiţi în Grecia a crescut în ultimele luni, fără a ajunge totuşi la nivelul afluxului masiv din 2015. Anul acesta, aproape 148.100 de refugiaţi şi imigranţi au trecut graniţa dintre Turcia şi Grecia, doar o mică parte din cei aproape 1 milion din 2015, dar ritmul s-a intensificat în ultimele luni. În septembrie, media sosirilor a fost de 214 persoane pe zi, faţă de 156 în august şi 87 în iulie, a indicat miercuri ministrul grec al migraţiei, Yannis Mouzalas.

Circa 60.000 de refugiaţi şi imigranţi, în cea mai mare parte sirieni, afgani şi irakieni, au rămas izolaţi în Grecia, după ce mai multe state din Balcani şi-au închis graniţele, blocându-le drumul spre Europa centrală şi de vest.