Stade de France, situat în nordul capitalei franceze, a fost primul dintre cele şase locuri lovite de atacatorii din cele trei comandouri jihadiste în cele mai sângeroase atentate teroriste pe care le-a cunoscut Franţa, soldate cu sute de victime şi care au traumatizat întreaga ţară.

Emmanuel Macron a depus o coroană în faţa plăcii comemorative de la stadion, în cadrul unei ceremonii de omagiere desfăşurate în tăcere, în prezenţa familiilor victimelor.

Apoi, a fost ţinut un minut de reculegere, în prezenţa ministrului de interne Gerard Collomb şi al justiţiei, Nicole Belloubet, precum şi a preşedinţilor Senatului, Gerard Larcher, şi al Adunării Naţionale, Francois de Rugy. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a asistat la rândul său la ceremonii.

Şeful statului francez şi soţia sa au dat mâna cu membri prezenţi ai familiilor victimelor, înainte de a urca în maşină pentru a se îndrepta spre restaurantele şi barurile pariziene care au fost ţinte ale celorlalte atacuri din 13 noiembrie 2015 şi unde au fost organizate de asemenea festivităţi de comemorare: Le Carillon, Le Petit Cambodge, La Bonne Biere, Le Comptoir Voltaire, la Belle Equipe.

Ceremoniile urmează să se încheie în faţa sălii de concerte Bataclan, unde a avut loc cel mai sângeros masacru al serii de atunci, soldat cu 90 de morţi.