Update

Cel puţin 168 de morţi şi peste 1.650 de răniţi în urma cutremurului de la graniţa dintre Iran şi Irak

Cel puţin 168 de morţi şi peste 1.650 de răniţi în urma cutremurului de la graniţa dintre Iran şi Irak
Sursa: jurnal.md Foto: AFP 13.11.2017 08:26
15:17
Update

Bilanţul victimelor cutremurului de la frontiera iraniano-irakiană a crescut la cel puţin 328 de morţi

Bilanţul victimelor cutremurului de la frontiera iraniano-irakiană a ajuns la cel puţin 328 de morţi, potrivit agenţie iraniene de stat Irna, scrie The Associated Press, citat de news.ro.

10:29
Update

Cutremurul produs la graniţa dintre Iran şi Irak: 210 de morţi şi peste 1.700 de răniţi

Cel puţin 210 oameni au fost ucişi în urma cutremurului cu magnitudinea 7,3 grade care s-a produs la graniţa dintre Iran şi Irak, iar alte peste 1.700 de persoane au fost rănite, în timp ce echipele de salvare continuă să caute victimele sub dărâmături, potrivit autorităţilor din cele două ţări, scrie Reuters.

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea 7,3 care s-a produs la graniţa dintre Iran şi Irak arată că cel puţin 168 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 1.650 de oameni au fost răniţi, în timp ce echipele de salvare caută zeci de oameni sub dărâmături.

În urma cutremurului, în Iran şi-au pierdut viaţa 164 de persoane, a anunţat Behnam Saeedi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Naţionale de Management al Dezastrelor din această ţară.

Oficialii se aşteaptă ca bilanţul victimelor să crească în Iran, când echipele de salvare vor ajunge la toţi cei prinşi sub dărâmături.

Seismul a fost resimţit în mai multe zone din Iran, dar provincia cea mai afectată este Kermanshah, care a anunţat trei zile de doliu.

Peste 97 de victime au fost în oraşul Sarpol-e Zahab din Kermanshah, la aproximativ 15 kilometri de graniţa cu Irakul. Spitalul principal al oraşului a fost grav avariat şi se luptă să trateze sute de persoane rănite, a anunţat televiziunea de stat.

Oficialii au mai anunţat că cel puţin patru oameni au murit în Irak, iar alte peste 50 de persoane au fost rănite.

Cutremurul, cu magnitudinea 7,3, a avut epicentrul la 32 de kilometri de oraşul irakian Halabja, la o adâncime de 33.9 kilometri. Seismul a produs panică pe străzile capitalei irakiene Bagdad, oamenii ieşind pe străzi. La moscheile din Bagdad şi din alte localităţi irakiene s-au spus rugăciuni la difuzoare, scrie News.ro.

Cutremurul a fost resimţit şi în Turcia. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI