Manifestaţie la Bruxelles a separatiştilor catalani. Aceştia au cerut UE să apere democraţia în Catalonia

Manifestaţie la Bruxelles a separatiştilor catalani. Aceştia au cerut UE să apere democraţia în Catalonia
Sursa: www.news.ro Foto: twitter.com 12.11.2017 19:05
Sute de manifestanţi separatişti catalani, reuniţi duminică la Bruxelles, au cerut Uniunii Europene să apere "democraţia în Catalonia, în numele valorilor care au fondat Europa", relatează AFP.

"Ruşine să-ţi fie Europa", scria pe pancartele protestatarilor reuniţi într-un parc din Bruxelles, în apropierea instituţiilor europene.

De asemenea, manifestanţii au purtat bannere prin care cereau eliberarea prizonierilor politici.

Aflat la Bruxelles, preşedintele catalan destituit Carles Puigdemont nu a participat la această manifestaţie organizată de asociaţii separatiste din Benelux.

"Europa, viitorul tău depinde de ce vei face cu Catalonia. UE a fost înfiinţată pentru a ne asigura că niciodată nu vor mai reveni fascismul şi totalitarismul", a declarat Antoni Comin, unul dintre cei patru membri ai fostului guvern catalan aflaţi din 30 octombrie la Bruxelles alături de Puigdemont.

La demonstraţie au participat şi naţionalişti flamanzi, valoni şi basci.

Preşedintele catalan destituit Carles Puigdemont şi patru dintre ”miniştrii” săi - Meritxell Serret (Agricultură), Antoni Comín (Sănătate), Lluís Puig (Cultură) şi Clara Ponsatí (Educaţie) - s-au predat poliţiei belgiene duminica trecută şi au fost eliberaţi condiţionat de un judecător până la examinarea mandatelor europene de arestare emise de Spania pe numele lor.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI