Donald Trump a sosit în Filipine, ultima etapă a turneului său asiatic

Donald Trump a sosit în Filipine, ultima etapă a turneului său asiatic
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 12.11.2017 13:28
Preşedintele american, Donald Trump, a sosit duminică în Filipine, unde va participa la un summit regional în ultima etapă a turneului său asiatic, relatează AFP.

Sosit din Vietnam, Trump va asista în Filipine la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) şi va avea convorbiri cu preşedintele filipinez, foarte controversatul Rodrigo Duterte.

Relaţiile dintre Washington şi Manila, doi aliaţi în baza unui acord de apărare, s-au deteriorat considerabil după alegerea lui Duterte în 2016 în funcţia de preşedinte.

În cauză este sângerosul său ''război împotriva drogurilor'', soldat cu mii de victime şi care a fost criticat de către fostul preşedinte american Barack Obama.

Începuturile preşedinţiei lui Duterte au fost marcate şi de o reorientare a diplomaţiei filipineze către China, în detrimentul aliatului său american tradiţional.

Tensiunile s-au mai atenuat odată cu alegerea lui Trump, care a salutat, într-o conversaţie telefonică cu Duterte la sfârşitul lui aprilie, ''eforturile incredibile'' ale preşedintelui filipinez în problema drogurilor.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI