Cutremur în Irak, victime în regiunea autonomă Kurdistan şi în Iran

Cutremur în Irak, victime în regiunea autonomă Kurdistan şi în Iran
Sursa: www.agerpres.ro Foto: poză simbol 12.11.2017 23:13
Un cutremur resimţit duminică seara pe o mare parte din teritoriul Irakului, inclusiv la Bagdad, s-a soldat cu cel puţin 10 morţi, transmit agenţiile internaţionale de presă. Serviciul de monitorizare geologică din Statele Unite (USGS) a estimat magnitudinea seismului la 7,3, Centrul de Cercetări Geografice din Germania la 7,2, informează Reuters; adâncimea la care s-a produs mişcarea tectonică a fost de 33,9 km, potrivit USGS.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la Penjwin, în provincia Sulaimaniyah din regiunea autonomă Kurdistan din Irak, în apropierea frontierei cu Iranul. Televiziunea iraniană a informat că au fost afectate opt sate din vestul ţării, în care s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică; în unul din acestea, Qasr-e Shirin, sunt şase morţi.

Ministrul sănătăţii din Kurdistanul irakian, Hama Rasheed, a prezentat un bilanţ provizoriu în regiune: patru morţi. Autorităţile locale au raportat cel puţin 50 de răniţi, dintre care cei mai mulţi la Darbandikhan, la circa 75 de km la est de oraşul Sulaimaniyah, capitala provinciei. Agenţia de presă kurdă Rudaw, preluată de DPA, informează că au fost afectate localităţile Halabja, Dunok şi capitala regiunii, Erbil.

Potrivit unor relatări din presa locală, seismul a fost resimţit până în Turcia şi Kuweit. La Bagdad, unde şocul a durat circa 20 de secunde, şi în localitatea turcă Diyarbakir unii locuitori au ieşit din case.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI