Pastorul Frank Pomeroy, a cărui fiică de 14 ani, Annabelle, se numără printre victimele tragediei de duminică din biserica First Baptist din Sutherland Springs, şi-a informat superiorii în această săptămână cu privire la dorinţa sa.

Reluarea serviciului religios în această mică biserică rurală ar fi "imposibilă din punct de vedere emoţional şi fizic", a explicat pentru AFP Robert Oldham, de la Southern Baptist Convention, de care aparţine biserica respectivă.

În timpul primirii marţi a unor responsabili din cadrul Convenţiei, pastorul, aflat în doliu, a propus ca o nouă clădire să fie amplasată în altă parte, a indicat Oldham.

"Biserica nu a luat încă o decizie", a declarat el. "Pastorul a anticipat într-un fel ceea ce ar fi în interesul enoriaşilor", a adăugat acesta.

Frank Pomeroy se afla într-o călătorie atunci când Devin Patrick Kelley a deschis focul în biserică, ucigând 25 de persoane, inclusiv o femeie gravidă, şi rănind alte 20. Autorităţile locale au decis să ia în considerare la victime şi copilul purtat de femeia gravidă în bilanţul său oficial de 26 de morţi.

Kelley, 26 de ani, un fost militar în cadrul US Air Force, a murit după ce a fost împuşcat în urma unei urmăriri.