Columbia: Aproape 630 de familii afectate de alunecarea de teren, potrivit ONU

Columbia: Aproape 630 de familii afectate de alunecarea de teren, potrivit ONU
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua.net 10.11.2017 10:35
Cel puţin 630 de familii au fost afectate de alunecarea de teren determinată de ieşirea din matcă a râului La Paila, în municipiul Corinto, în sud-estul Columbiei, care a provocat totodată cinci morţi şi 32 de răniţi, potrivit Biroului Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Problemelor Umanitare (OCHA), citat vineri de EFE.

Familiile locuiesc în trei cartiere şi patru centre din apropierea râului La Paila, ale cărui ape s-au deversat ca urmare a ploilor abundente de marţi. Victimele sunt în general persoane în vârstă, care au fost surprinse de viitură, iar dintre cele 32 persoanele rănite, şapte au fost transportate în departamentul Cauca.

"Râul a ieşit din matcă şi a distrus numeroase case. Dărâmăturile au blocat drumurile principale de acces. Au fost de asemenea restricţionate serviciile de furnizare a apei şi energiei, cele medicale şi de educaţie din cauza pagubelor suferite de infrastructură", se arată în raportul OCHA.

OCHA informează că au fost afectate 80 de case, dintre care 20 complet distruse, şi au fost avariate două centre şcolare. S-au produs avarii semnificative şi la apeducte, ceea ce a dus la întreruperea serviciului electric şi la afectarea sectorului agrar.

Potrivit organizaţiei, "numărul persoanelor afectate şi amploarea pagubelor urmează să fie determinate după obţinerea rezultatelor şi evaluărilor definitive".

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI