Şeful NYPD a furnizat detalii despre atac, preluate de Reuters: vehiculul lovit era un autobuz pentru transportul elevilor; doi copii şi doi adulţi aflaţi înăuntru au fost răniţi. Suspectul, un bărbat în vârstă de 29 de ani, a ieşit din camionetă având asupra sa o armă de paintball şi una cu aer comprimat, de tipul cu proiectile plate din plastic. El a fost împuşcat în abdomen şi este spitalizat, iar poliţia nu intenţionează deocamdată să îi facă cunoscută identitatea. Două surse din cadrul forţelor de securitate au declarat televiziunii CNN, sub rezerva anonimatului, că ar fi vorba de un cetăţean uzbec, sosit în SUA în 2010, scrie Agerpres.

Cinci argentinieni şi o femeie din Belgia se numără printre cele opt persoane ucise marţi, la New York, după ce un vehicul a intrat pe o alee destinată pietonilor şi bicicletelor în New York, scrie The Guardian.

Cei cinci argentinieni erau la New York pentru a sărbători 30 de ani de la absolvirea liceului. Ministerul de Externe argentinian a confirmat identitatea victimelor, toate din oraşul Rosario, situat în centrul Argentinei.

Guvernul argentinian a transmis o declaraţie prin care exprimă "sincere condoleanţe pentru moartea lui Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij şi Hernán Ferruchi" şi că cele cinci decese sunt rezultatul unui atac terorist dramatic care a avut loc la New York.

Un al şaselea argentinian, Martin Ludovico Marro, este internat la Spitalul Presbiterian din Manhattan şi este în afara oricărui pericol.

Cuvintele şoferului ucigaş după ce a coborât din camionetă sunt "în concordanţă" cu ipoteza unui act terorist, a mai spus şeful poliţiei; el nu a precizat care au fost aceste cuvinte, dar martori oculari au afirmat, potrivit CNN, că bărbatul a strigat "Allahu akbar!".