Analiştii care au descoperit noua legătură spun că prin ea trece 60% din traficul ţării. Accesul nord-coreenilor la internet este în principiu interzis, dar conexiunea este folosită de stat pentru orchestrarea atacurilor cibernetice. Legătura alternativă oferită de Rusia poate face aceste atacuri mai puternice şi are totodată un rol defensiv.

Coreea de Nord se poate proteja mai bine de hackerii altor guverne. Washington Post a aflat că Statele Unite au atacat mai mulţi hackeri din agenţia de spionaj a armatei nord coreene cu scopul de a le bloca acestora accesul la internet.

Acum, cu două conexiuni în loc de una, şansele de reuşită ale unei operaţiuni de acest tip scad. La fel scad şi şansele comunităţii internaţionale de a izola Coreea de Nord în condiţiile în care sancţiunile economice nu par să împiedice programul nuclear al ţării.

Ministerul apărării din Coreea de Sud estimează că Phenianul are aproape 7 mii de hackeri care se ocupă cu atacurile asupra altor guverne, dar şi cu şantajul, frauda şi furtul de monede virtuale pentru a finanţa regimul.