Racheta Falcon 9 a fost lansată de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida, la ora 19:34 GMT.

Satelitul Koreasat-5A, ce are o greutate de 3,5 tone şi a fost construit de grupul franco-italian Thales Alenia, a fost plasat pe o orbită geostaţionară la aproximativ 36 de minute după lansare, au confirmat reprezentanţii companiei SpaceX.

El are scopul de a extinde suprafaţa terestră pe care pot fi recepţionate servicii de comunicaţii şi televiziune în Golful Persic, Oceanul Indian şi în sudul şi estul Mării Chinei.
Acesta este al treilea satelit ce a fost lansat de SpaceX de la începutul lunii. Pe 9 octombrie, compania americană a plasat pe orbită al treilea satelit Iridium NEXT dintr-o serie de 10 sateliţi, iar pe 11 octombrie a lansat un satelit EchoStar.

Luni seară, la aproximativ 10 minute după lansare prima treaptă a rachetei Falcon 9 a revenit în atmosferă şi a realizat apoi o coborâre controlată la punct fix, plasându-se în poziţie verticală pe o platformă din Oceanul Atlantic, în largul coastelor statului Florida, potrivit unui comentator al companiei SpaceX. Aceasta a fost cea de-a 19-a aterizare controlată reuşită a primei trepte a unei rachete Falcon 9.

Prin reutilizarea acestei părţi a rachetelor — cea mai costisitoare — creatorul companiei SpaceX, Elon Musk, doreşte să scadă considerabil costurile lansărilor spaţiale şi, pe termen lung, să determine o ieftinire a biletelor la bordul vehiculelor care vor transporta echipaje umane în spaţiu.

SpaceX a reutilizat deja o primă treaptă reciclată a unei rachete pentru a lansa o capsulă de tip cargo din gama Dragon către Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Compania californiană intenţionează să folosească din nou această procedură cu ocazia următoarei misiuni de reaprovizionare a avanpostului spaţial, pe care o va realiza pentru NASA şi care este programată la începutul lunii decembrie.