Publicaţia britanică a dezvăluit că există un cod secret prin care Palatul Buckingham va informa premierul Marii Britanii şi autorităţile despre moartea reginei. „A căzut London Bridge” este mesajul pe care palatul îl va transmite pe liniile telefonice securizate, pentru a alerta autorităţile şi a pune în mişcare ceremoniile pentru funeralii, fără a anunţa însă oficial moartea monarhului întregii ţari.

Vestea va fi transmisă apoi de către Foreign Office Global Response Centre, situat la o adresă secretă din Londra, către guvernele a 15 state din afara Marii Britanii, care se află şi ele sub conducerea Reginei Elisabeta a II-a, şi spre alte 36 de naţii pentru care regina reprezintă în continuare un simbol important.

Guvernatorii, ambasadorii, premierii vor fi primii care vor afla informaţia. Totuşi, nu va mai dura la fel de mult ca la moartea regelui George al V-lea sau ca la moartea Prinţesei Diana pentru ca publicul să afle vestea. Dacă până acum BBC era prima entitate de media care primea veştile din partea Palatului Buckingham, acum va fi dificil ca o astfel de informaţie să fie ţinută secretă prea mult timp, observă analiştii de la The Guardian.