Motivul pentru care a recurs la acest gest nu a fost stabilit, dar încep să iasă la iveală informaţii din trecutul său care indică o viaţă fără restricţii şi neconvenţională, scrie The New York Times.

Stephen Paddock avea o casă în comunitatea liniştită de pensionari Sun City, din oraşul Mesquite, Nevada, la circa 120 km de Las Vegas, unde nu le atrăsese cu nimic atenţia vecinilor, nu-şi afişa convingerile religioase sau politice şi nu avusese manifestări de furie. De fapt, nu se ştie prea mult despre cariera şi viaţa lui, în afară de observaţiile vecinilor şi rudelor în sensul că juca pe mize mari. "Era jucător, asta era ocupaţia lui" — a declarat luni presei fratele său Eric. "Era bogat, juca video-poker, călătorea tot timpul şi trăia într-o cameră de hotel".

Dar tatăl lor a fost un spărgător de bănci care în cea mai mare parte a anilor 70 s-a aflat pe lista FBI cu cei mai căutaţi infractori. Un afiş "Wanted" avertiza că Paddock senior a fost "diagnosticat ca psihopat", are "tendinţe suicidare" şi că "ar trebui considerat înarmat şi foarte periculos".

Stephen Paddock şi cei trei fraţi ai săi au fost crescuţi de mama lor, care le-a spus copiilor că tatăl lor a murit, deşi acesta se afla de fapt în închisoare. Condamnat în 1961 pentru mai multe jafuri la bănci, Paddock senior a fost trimis după gratii pentru 20 de ani, dar în 1968 a evadat din închisoarea federală La Tuna din Texas, devenind ulterior dealer de maşini second-hand şi operator al unei săli de bingo din Oregon.

Un altul dintre fraţi, Patrick Paddock II, a declarat reporterilor că nimic din comportamentul lui Stephen Paddock nu indica tendinţe violente. "În copilărie era cel mai puţin violent din familie. Eu sunt mult mai furios", a spus acesta. La rândul său, Eric Paddock, care trăieşte în Orlando, Florida, le-a povestit ziariştilor că ultima dată când a luat legătura cu fratele său a fost în septembrie, după uraganul Irma, când acesta s-a interesat cum se simte mama lor, care are 89 de ani, şi i-a trimis un cadru.

Eric Paddock

Stephen Paddock a lucrat trei ani, din 1985 până în 1988, pentru o companie predecesoare a Lockheed Martin pe care grupul aerospaţial american a refuzat să o identifice şi a deţinut decenii la rând împreună cu fratele său Eric o afacere în domeniul imobiliar constând în renovarea de proprietăţi şi din a cărei vânzare ar fi rămas cu circa 2 milioane de dolari. "Era multimilionar, el m-a ajutat să devin bogat", a mai spus Eric Paddock.

Se mai ştie că Paddock a cumpărat trei arme — un pistol şi două puşti — pe parcursul ultimului an de la un magazin din Mesquite, al cărui director a dat asigurări că toate cele trei achiziţii au fost perfect legale şi că Paddock nu avea cazier.

Registrele din locurile unde se ştie că a trăit nu arată că ar fi avut vreo problemă cu legea. Avea brevet de pilot pentru aeronave private şi deţinea două avioane de mici dimensiuni. Actuala sa prietenă, Marilou Danley, în vârstă de 62 de ani — aflată în străinătate în momentul atacului — a lucrat ca hostess între 2010 şi 2013 la un cazinou din Reno, Nevada. Una din fostele soţii ale lui Stephen Paddock, care trăieşte în Los Angeles, a declarat poliţiei că au divorţat de 27 de ani, după un mariaj de şase ani, timp în care nu au avut copii.