În timpul unei dezbateri la Strasbourg privind negocierile legate de ieşirea Marii Britanii din UE, Manfred Weber a spus că declaraţiile contradictorii ale membrilor guvernului condus de Theresa May, inclusiv ale ministrului de externe Boris Johnson, împiedică obţinerea unui acord în negocieri.

"Vă rog să îl demiteţi pe Johnson", a cerut Weber, al cărui grup conservator este cel mai mare dintr-un Parlament European care trebuie să aprobe orice înţelegere rezultată din negocierile Bruxellesului cu Londra până în martie 2019, data la care ar urma să fie aplicat Brexit-ul.

"Întrebarea cheie este pe cine ar trebui să sun la Londra? Theresa May, Boris Johnson sau David Davis?", a spus Weber, făcând referire de asemenea la ministrul responsabil de negocierile cu Bruxellesul privind Brexit-ul.

El i-a mai cerut Theresei May, care, spre deosebire de Boris Johnson, a făcut campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE şi a fost slăbită în urma alegerilor anticipate din iunie, să se impună în faţa poziţiilor divergente din cadrul Partidului Conservator pentru a se ajunge la un acord privind o ieşire ordonată.

"Theresa May, vă rog să nu puneţi partidul pe primul loc. Puneţi Marea Britanie pe primul loc, puneţi cetăţenii pe primul loc", a mai spus Weber.

"Vă rog, fără alte discursuri. Daţi dovadă de autoritate în discuţiile de substanţă. Şi cel mai bine ar fi, probabil, să îl demiteţi pe Johnson", a adăugat el.