'Bilanţul victimelor atentatului comis împotriva moscheii Imam Zaman a crescut la 56 de morţi, între care femei şi copii, şi 55 de răniţi', a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al ministerului, Najib Danish.

Un bilanţ precedent indica 39 de morţi şi 55 de răniţi, credincioşi care au fost surprinşi la sfârşitul rugăciunii de seară de un kamikaze care a deschis focul în interiorul moscheii după care şi-a detonat centura cu explozibili.

Statul Islamic a revendicat atacul sinucigaş anunţând că 'un turkmen a reuşit să-şi detoneze centura cu expozibili' în această moschee aflată în partea de vest a capitalei Kabul, zonă cu populaţie majoritar şiită.

Un alt atentat a avut loc tot vineri şi a vizat o moschee sunnită din centrul Afganistanului, atacul soldându-se cu cel puţin 20 de morţi şi 10 răniţi, potrivit unui bilanţ oficial.

Organizaţia ultraradicală sunnită îi consideră pe musulmanii şiiţi ca fiind eretici şi comit în mod constant atentate împotriva acestora în diferite ţări, printre care Afganistan şi Irak.