Uşakov a anunţat de asemenea că noul ambasador al SUA la Moscova, Jon Huntsman, îi va înmâna scrisoarea de acreditare preşedintelui Rusiei în cadrul unei ceremonii care va avea loc marţi, 3 octombrie, şi că în viitorul apropiat nu se prevăd întâlniri în "format Normandia" asupra situaţiei din Ucrainei, potrivit TASS.

Această vizită intervine cu o lună înainte de o nouă reuniune a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), printre care Arabia Saudită este un membru important, în timpul căreia ar urma să se discute despre prelungirea reducerilor de producţie care au stimulat preţurile.

Principalii producători de petrol, membri sau nu ai OPEC, s-au pus de acord la sfârşitul lui 2016 asupra reducerii producţiei de ţiţei cu circa 1,8 milioane de barili pe zi timp de şase luni. Înţelegerea a fost prelungită cu alte nouă luni. Acest acord a adus la majorarea preţurilor la petrol, situate în prezent la circa 55 de dolari pe baril.

Economia Arabiei Saudite, la fel ca cea a Rusiei, a cărei producţie de petrol este aproximativ egală cu cea a Riadului, a fost puternic afectată de scăderea preţurilor la "aurul negru", care s-a înregistrat începând cu mijlocul lui mai 2014.

Rusia, aliată a regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, şi Arabia Saudită, care susţine opoziţia siriană, sunt de asemenea actori importanţi în conflictul din Siria, unde luna septembrie a fost cea mai sângeroasă din 2017, cu cel puţin 3.000 de morţi, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).