Unsprezece dintre victimele din provincia Hoa Binh au murit joi dimineaţa, în timp ce dormeau, după ce casele lor au fost înghiţite de o alunecare de teren, conform Comitetului naţional vietnamez pentru prevenirea dezastrelor naturale. Alte şapte persoane sunt date dispărute în acest incident.

Autorităţile au descoperit vineri şi cadavrul unui reporter al Agenţiei de presă vietnameze care a fost luat de viitură de pe un pod în timp ce transmitea despre inundaţii. Deocamdată nu au fost găsiţi doi grăniceri daţi dispăruţi după ce maşina lor a fost luată de ape marţi noaptea, în timp ce soldaţii aveau misiunea de a verifica măsurile anti-inundaţii în câteva puncte din provincia Thanh Hoa.

Inundaţiile care s-au produs în această săptămână în Vietnam, începând de luni, sunt cele mai grave din ultimii ani, a declarat ministrul agriculturii Nguyen Xuan Cuong, citat de televiziunea de stat din Vietnam.

Aproximativ 330 de case au fost distruse complet de ploile puternice şi de alunecările de teren în această săptămână, iar alte aproximativ 34.000 de locuinţe au fost avariate de ape. Peste 17.500 de oameni au fost evacuaţi.

Localnicii au suferit şi importante pierderi în gospodării. Conform autorităţilor, aproximativ 6.000 de porci, vaci şi bivoli au murit, precum şi peste 200.000 de păsări de curte. Peste 22.000 de hectare cultivate cu orez au fost devastate de viituri.

Inundaţiile au afectat şi şapte dintre cele 77 de provincii din Thailanda, vecinul Vietnamului de la vest, a informat joi Departamentul pentru prevenirea dezastrelor din Thailanda. Peste 480.000 de hectare de teren au fost afectate din Thailanda, a menţionat sursa citată.