Oficialul de la Londra a spus că „în teorie admisibil” ca toate zborurile dintre ţările Uniunii Europene şi Marea Britanie să fie suspendate în ziua în care Londra părăseşte UE.

Deşi a precizat că este greu de crezut că asta se va întâmpla, există o posibilitate ca, dacă Brexitul are loc fără nicio înţelegere, în ziua de 29 martie 2019 să nu fie „trafic aerian”, transmite Digi24.

„În teorie este admisibil ca, în cazul unui scenariu fără acord, să nu fie trafic aerian între Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Dar nu cred că cineva crede că vom ajunge la asta”, a declarat Philip Hammond, despre posibilitatea ca cele două părţi să nu ajungă la un acord.

La începutul lunii, Parlamentul European a dat peste cap planurile britanicilor pentru Brexit. Europarlamentarii au considerat că nu există suficiente progrese pentru ca negocierile să poată trece în etapa următoare şi au votat o rezoluţie în acest sens. Datoriile financiare pe care Marea Britanie le are faţă de Uniunea Europeană şi viitorul statut al cetăţenilor europeni din Regatul Unit sunt cele care ţin discuţiile pe loc.