'Putem chiar mâine să tăiem canalul diplomatic şi să plecaţi din ţara mea în 24 de ore. Toţi !', a reacţionat Duterte după o recentă solicitare a organizaţiei Human Rights Watch (HRW) ca Filipinele să fie exclus din respectiva comisie.

Preşedintele filipinez i-a acuzat de asemenea pe 'europeni' că 'se amestecă în afacerile interne ale Filipinelor' prin susţinerea campaniei HRW de încetare a operaţiunilor împotriva numeroşilor traficanţi de droguri. El a susţinut de asemenea că orice încercare de excludere a ţării sale din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului va fi inutilă, întrucât Rusia şi China, membri permanenţi ai Consiliului de Securitate, se vor opune.

Preşedintele Rodrigo Duterte s-a remarcat adesea prin declaraţii foarte ostile la adresa liderilor occidentali, apelând uneori chiar şi la jigniri, cum a procedat într-o declaraţie în care a vorbit despre fostul preşedinte american Barack Obama.

După ce SUA, Uniunea Europeană şi ONU l-au acuzat pentru execuţiile extrajudiciare, Duterte a reproşat acestora că nu înţeleg gravitatea unor probleme din ţara sa, precum traficul de droguri şi criminalitatea.