Victimele sunt trei fete şi un băiat, în vârstă de numai 20 de ani. Poliţia spune că este vorba despre un act de terorism.

Premierul israelian s-a deplasat la faţa locului şi le-a declarat jurnaliştilor că şoferul camionului, un palestinian de 28 de ani, a fost inspirat de acţiunile grupării jihadiste Stat Islamic. 

Prim-ministrul israelian a decis să fie luate o serie de măsuri drastice. Prin urmare, nouă persoane care ar avea legătură cu atentatul, inclusiv cinci apropiaţi ai agresorului, au fost arestate în Ierusalimul de Est. De asemenea, casa acestuia va fi distrusă, iar corpul său nu va fi predat familiei. Mai mult, simpatizanţii Statului Islamic vor fi puşi sub detenţie administrativă.

La doar câteva ore de la atentatul de la Ierusalim, mii de activişti ai grupării fundamentaliste Hamas au demonstrat pe străzile unui oraş din Fâşia Gaza. Mulţimea a scandat lozinci anti-Israel şi a lăudat acţiunea atacatorului. 

Gruparea Hamas, considerată una teroristă de Israel, Statele Unite şi Uniunea Europeană, îi felicită adesea pe cei care atacă israelieni. Recentul atentat de la Ierusalim este cel mai sângeros produs în ultimele luni în Oraşul Vechi.