„În acest sens, Preşedintele României a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată. Referitor la declanşarea unui referendum naţional a fost informat şi Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu”, se mai menţionează comunicatul citat.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri că va începe demersurile pentru un referendum privind graţierea, acuzând politicienii PSD-ALDE că vor să dea lovitura de graţie statului de drept prin introducerea modificărilor la legea graţierii şi a Codurilor penale.

„Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să spună dacă sunt de acord sau nu cu graţierea şi modificarea Codurilor Penale. Românii indignaţi care au ieşit aseară în stradă să protesteze împotriva încercărilor PSD şi ALDE de a modifica legislaţia penală nu dau lovitură de stat, cum au acuzat unii şi alţii. Politicienii sunt cei care dau lovitura de graţie statului de drept. Trebuie să ne hotărâm ce naţiune vrem să fim. Vrem să fim o naţiune puternică sau vrem să fim o naţiune care nu îndrăzneşte să ridice vocea? Eu îmi doresc o naţiune puternică, de oameni mândri şi liberi, condusă de politicieni integri. Orice altceva este prea puţin, iar pentru a atinge acest obiectiv, pentru mine, niciun preţ nu este prea mare”, a declarat preşedintele României.