Prinţul William, în vârstă de 34 de ani şi al doilea în linia succesiunii la tron, se va muta împreună cu familia la Londra, renunţând la reşedinţa din estul Angliei, din comitatul Norfolk.

„După perioada petrecută în armată, am avut experienţe în acest loc de muncă pe care le voi purta cu mine întreaga viaţă şi asta va adăuga o perspectivă valoroasă activităţii mele în cadrul familiei regale pentru deceniile ce vor veni”, a precizat William într-un comunicat.

William a lucrat în cadrul forţelor armate britanice între 2006 şi 2013, activând în ultima perioadă ca pilot al unui elicopter de căutare şi salvare. După plecarea din serviciul militar s-a angajat ca pilot al unui elicopter ambulanţă în cadrul serviciului specializat din regiunea în care locuia, East Anglia Air Ambulance.

Biroul său a anunţat într-un comunicat că prinţul va renunţa în vară la jobul de pilot şi se va muta împreună cu soţia sa, Kate, şi cei doi copii — George, de 3 ani, şi Charlotte, de 1 an — din reşedinţa Elisabetei a II-a de pe domeniul Sandringham, din Norfolk, la Kensington Palace, locuinţa lor oficială de la Londra.

„Aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, alteţele lor legale sunt hotărâte să-şi sporească activitatea oficială în numele reginei şi în slujba organizaţiilor caritabile şi a cauzelor pe care le susţin, ceea ce presupune mai mult timp petrecut la Londra”, se precizează în comunicat.

„Prinţul George va începe şcoala la Londra în septembrie iar prinţesa Charlotte va merge mai întâi la o creşă iar apoi la şcoală tot la Londra”, se mai menţionează în textul citat.

Regina, care a împlinit 90 de ani anul trecut, şi-a redus numărul îndatoririlor oficiale de care se ocupă personal şi a anunţat înainte de Crăciun că se va retrage de la patronajul unui număr de organizaţii.

Aceste îndatoriri vor fi atribuite Prinţului Charles, moştenitorul Elisabetei a II-a, şi altor membri ai familiei regale.