„Cercetările au fost preluate de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciului Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Poliţiei Capitalei”, au precizat reprezentanţii poliţiei. La acestă oră, au loc audieri în acest caz.

Avocaţii administratorilor clubului Bamboo susţin că acesta avea toate documentele necesare funcţionării, conform normelor legale, că au fost respectate toate reglementările privind căile de acces şi de evacuare şi că toate dotările în caz de incendiu au fost funcţionale, după cum demonstrează şi numărul mic de persoane care au necesitat îngrijiri medicale şi faptul că acestea nu au suferit răni grave.

Ei au precizat că administratorii clubului vor merge la audieri.

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat că Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare, iar în această lună urma să fie amendat. El a precizat însă că planul de acţiune la incendiu al clubului era avizat de ISU.

„Clubul nu avea autorizaţie de funcţionare şi autorizaţie de construcţie receptionată. Acesta este şi motivul pentru care nu avea autorizaţie de funcţionare”, a spus viceprimarul, într-o intervenţie la Digi 24.

El a spus că nu ştia aceste lucruri, dar că s-a interesat sâmbătă dimineaţă. Popescu a precizat că acest club a fost amendat din acest motiv anul trecut, urma să fie din nou amendat în această lună şi urma să îi fie suspendată şi activitatea.

Viceprimarul a subliniat însă că ISU a avizat planul de acţiune în caz de incendiu al clubului Bamboo.

El a spus că clubul avea documentaţia pentru funcţionare, dar era incompletă. „Avea documentaţia depusă la noi, dar nu era completă. În luna ianuarie ar fi fost amendaţi, nu au ajuns la ei cei de la control”, a explicat Dan Cristian Popescu.
 
Precizăm că în această dimineaţă a luat foc clubul Bamboo de la Bucureşti, în consecinţă peste 40 de persoane au ajuns la spital, iar localul a fost făcut scrum.