Susţinători de mult timp ai unor iniţiative privind combaterea izolării celor care suferă de probleme psihice, ei au lansat în 2016 campania "Heads Together", care colaborează cu mai multe organizaţii caritabile.

„Sunt momente în care, indiferent cine suntem, avem dificultăţi în a face faţă provocărilor şi să fii deschis şi cinstit şi să ceri ajutor când acest lucru se întâmplă îţi poate schimba viaţa”, a spus prinţul William, al doilea în linia succesiunii la tronul britanic, în cadrul unui discurs.

„Timp de prea multă vreme a existat o atitudine de genul 'să păstrăm tăcerea şi să continuăm'. Drept rezultat, prea mulţi oameni au suferit în tăcere prea mult timp şi efectele acestui lucru pot fi devastatoare”, a adăugat el.

Cele trei vlăstare regale au luat cuvântul în cadrul unui briefing al campaniei „Heads Together” de la Londra, pentru a promova iniţiativa declarată "acţiunea caritabilă a anului" cu prilejul April London Marathon. Pentru 2017, ei plănuiesc să colaboreze cu şi mai multe organizaţii în cadrul campaniei „Heads Together”.

Catherine, ducesa de Cambridge, a declarat că a şti cum să ceară ajutor este o provocare specială pentru unii oameni.

„Să recunoască că nu pot face faţă. Teama, sau reticenţa, sau dorinţa de a nu reprezenta o povară pentru altcineva, îi fac pe oameni să sufere în tăcere, iar problemele devin tot mai mari fără a fi abordate”, a spus ea.

Prinţii William şi Henry participă marţi şi la ediţia inaugurală a Endeavour Fund Awards, un proiect al Fundaţiei regale a celor doi care îşi propune să le ofere ajutor militarilor răniţi şi veteranilor să se restabilească prin sport şi aventură.