'Spontaneitatea nu este ceva care apără interesele naţionale de securitate şi, de aceea, atunci când vorbeşte sau când reacţionează, asiguraţi-vă că înţelege că implicaţiile şi impactul asupra Statelor Unite poate fi profund', a afirmat Brennan, într-un interviu la postul Fox News.

'Nu este vorba doar despre dl Trump. Este vorba despre Statele Unite ale Americii', a subliniat directorul CIA, comentariile sale evidenţiind tensiunile ce există între preşedintele ales şi comunitatea de informaţii din SUA.

Trump a acuzat săptămâna trecută serviciile de informaţii americane pentru scurgerea în presă a unui raport neverificat despre materiale compromiţătoare pe care Rusia le-ar avea despre el. Într-un mesaj pe Twitter, miliardarul a acuzat aceste servicii de practici aducând aminte de Germania nazistă.


'Ceea ce mi se pare revoltător este punerea semnului de egalitate între comunitatea de informaţii şi Germania nazistă. O consider o mare ofensă', a adăugat John Brennan, punând sub semnul întrebării şi mesajul trimis lumii de faptul că preşedintele ales declară că nu are încredere în propriile agenţii de informaţii.

Săptămâna trecută, Senatul l-a audiat pe congresmanul republican Mike Pompeo, desemnat de către preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, să preia şefia CIA.