Într-un raport intermediar, comisia solicită ca parlamentul britanic să primească documentul până la jumătatea lui februarie, pentru a fi informat cu suficient timp înainte de începerea oficială a procedurii de ieşire a ţării din UE.

Un purtător de cuvânt al guvernului a salutat raportul, dar a repetat poziţia executivului privind data-limită fixată de prim-ministrul Theresa May pentru publicarea intenţiilor — sfârşitul lui martie, când ar urma să fie activat articolul 50 al Tratatului de la Lisabona. Guvernul îşi rezervă dreptul de a nu periclita poziţia Regatului Unit la negocierile cu UE, a explicat purtătorul de cuvânt.

AFP reaminteşte că unul din punctele cele mai importante ale retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană este eventuala continuare a apartenenţei la piaţa unică. Săptămâna trecută, May a lăsat să se înţeleagă că are totuşi prioritate controlul imigraţiei, dar partenerii europeni au indicat clar că Londra nu poate obţine ambele avantaje. Mai multe detalii din partea premierului ar putea fi anunţate într-un discurs aşteptat marţi.

"Indiferent ce acord va fi încheiat, parlamentul trebuie să aibă posibilitatea să îl voteze", a insistat într-un comunicat preşedintele comisiei parlamentare pentru Brexit, Hilary Benn.