''Nu am niciun indiciu concret, dar nu sunt naiv'', a spus Koenders. El se află într-o vizită la Washington pentru a se întâlni cu diplomaţi şi oficiali americani în urma alegerii lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA.

O parte a misiunii sale este de a afla dacă americanii dispun de vreo informaţie precisă despre un eventual atac cibernetic rus contra Olandei, adaugă NOS.

Serviciile de securitate americane au ajuns săptămâna trecută la concluzia că Rusia a lansat atacuri informatice asupra mesageriei electronice a Partidului Democrat din SUA şi există bănuieli că acelaşi lucru se va întâmpla în Olanda înaintea alegerilor generale din luna martie, a adăugat postul de televiziune citat.

În ianuarie anul trecut, cotidianul britanic The Telegraph relata că a fost 'detectată' o influenţă rusă înaintea referendumului din Olanda cu privire la Acordul de asociere UE-Ucraina.

Pe de altă parte, Olanda l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a explica dezinformarea referitoare la ancheta privind prăbuşirea în estul Ucrainei, în 2014, a avionului ce efectua zborul MH17, Amsterdam-Kuala Lumpur, avion despre care se bănuieşte că a fost doborât de rebelii proruşi.