În Texas a avut loc prima execuţie din 2017 în SUA

În Texas a avut loc prima execuţie din 2017 în SUA
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters.com 12.01.2017 10:02
Un deţinut condamnat la pedeapsa cu moartea a fost executat miercuri prin injecţie letală în statul Texas. A fost prima execuţie pe 2017 din SUA, având loc pe fondul unei aprinse controverse privind substanţele folosite pentru execuţii, relatează AFP.

Christopher Wilkins a fost găsit vinovat de un dublu asasinat comis în 2005 pe fondul unei dispute pornite la cumpărarea unei doze de cocaină de 20 de dolari. Bărbatul de 48 de ani a fost declarat mort la ora 18:29 (00:29 GMT, joi), în închisoarea din Huntsville, a precizat un purtător de cuvânt al penitenciarului.

Texasul este statul cu cele mai multe execuţii din SUA, deşi anul trecut a fost depăşit de Georgia, în contextul unei tendinţe generale de scădere a numărului de execuţii (20 în 2016). De la reintroducerea pedepsei capitale în SUA, în 1976, în Texas au fost executaţi în total 539 de condamnaţi.

Statul din sudul SUA a înregistrat, şi la fel şi alte state, o penurie a substanţelor folosite la injecţiile letale, din cauză că firmele farmaceutice, în cea mai mare parte europene, au refuzat aprovizionarea. Săptămâna trecută autorităţile texane au depus o plângere în justiţie împotriva FDA, Agenţia federală pentru alimente şi medicamente, reproşându-i confiscarea de produse letale.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP