Donald Trump: Vor fi taxe vamale uriaşe pentru firme care mută sedii; Industria farmaceutică va fi reformată

Donald Trump: Vor fi taxe vamale uriaşe pentru firme care mută sedii; Industria farmaceutică va fi reformată
Sursa: www.mediafax.ro Foto: mediafax.ro 12.01.2017 05:58
Companiile care vor muta sedii din Statele Unite se vor confrunta cu taxe vamale enorme când vor încerca să comercializeze produse pe piaţa americană, avertizează preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, pledând şi pentru reformarea industriei farmaceutice.

"Ceea ce se întâmplă acum - companii care mută sedii din SUA şi concediază angajaţi americani - nu se va mai întâmpla. Vom introduce o taxă vamală foarte mare", a afirmat Donald Trump miercuri seară, în prima conferinţă de presă organizată după victoria în scrutinul prezidenţial.

"Le spun companiilor: vă puteţi muta din Michigan în Tennessee, din Carolina de Sud în Michigan, aveţi concurenţă... şi nenumărate state americane, nu îmi pasă atât timp cât rămâneţi în Statele Unite...", a adăugat Donald Trump.

"Eu voi fi preşedintele care va produce cel mai mare număr de locuri de muncă", a subliniat Donald Trump.

Referindu-se la producătorii de medicamente, Donald Trump a remarcat că "industria farmaceutică a ajuns într-o situaţie dezastruoasă".

"Companiile farmaceutice sunt responsabile de crime prin taxarea excesivă a autorităţilor pentru medicamente", a continuat Trump, promiţând schimbarea sistemului licitaţiilor.

Viitorul preşedinte a dat asigurări că Programul de asigurări de sănătate introdus de Administraţia Barack Obama, supranumit "Obamacare", va fi înlocuit imediat după instalarea sa la Casa Albă, pe 20 ianuarie. "Vom prezenta un plan imediat după numirea în funcţie a secretarului Sănătăţii. Vom înlocui ce este acum. Vom avea un sistem medical care chiar va avea grijă de pacienţii acestei ţări", a insistat Trump.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP