California se confruntă cu inundaţii, ninsori abundente şi surpări de drumuri

California se confruntă cu inundaţii, ninsori abundente şi surpări de drumuri
Sursa: www.agerpres.ro Foto: REUTERS 12.01.2017 09:45
O puternică furtună de zăpadă a lovit statul american California, lăsând în urmă drumuri surpate, râuri revărsate, căderi abundente de zăpadă şi copaci doborâţi, informează autorităţile şi media locale.

Două drumuri, din comitatele Placer şi Contra Costa, s-au surpat, o autostradă majoră este închisă de două zile şi 350 de copaci au fost doborâţi numai în San Francisco.

Furtuna ar urma să aducă ninsori abundente în zonele înalte, iar joi intră în vigoare o avertizare de viscol, potrivit ziarului.

În staţiunea de schi Kirkwood, din apropierea Lacului Tahoe, s-au depus 120 cm de zăpadă în 24 de ore, conform aceleiaşi surse.

Cursul de apă Russian River ar urma să atingă un nivel de peste 11 metri, potrivit Centrului de prognoză privind nivelul râurilor din Nevada şi California. Acesta ar fi cel mai ridicat nivel din 2006 şi până în prezent, potrivit ziarului.

Anterior, Serviciul meteorologic a emis un avertisment de avalanşă pentru munţii Sierra Nevada.

„Efectele furtunilor recente vor fi resimţite în viitoarele zile chiar şi după ce precipitaţiile se opresc. Solul saturat de apă s-ar putea încă mişca, provocând alunecări de roci sau de noroi, surpări şi prăbuşiri de arbori”, scrie presa americană.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP